×

Het museum

Historisch museum

In het museum is een collectie van historische voorwerpen te zien. Een kleine schat die gered is van de naoorlogse plunderingen bestaat uit rekeningboekjes, gereedschap, foto's en persoonlijke bezittingen van de arbeiders. Een ontroerend moment vol herinneringen die de stille mijn die je nu gaat bezoeken vermenselijkt.

Modern museum

Net als de mijn is het museum niet statisch gebleven en blijft het voort leven door de werken van Vincent Thêret en andere kunstenaars uit Alle-Sur-Semois en omgeving. Schilderijen, geschriften en leistenen sculpturen illustreren de Ardennen en onthullen vele talenten uit de streek.

Taverne

Kom je opwarmen in de taverne van de mijn en een speciaal bier proeven vergezeld van een lei met plaatselijke producten. Je mag ook zelf je picknick meebrengen.

Kom een verjaardag vieren, een pensionering, organiseer een vergadering of een bedrijfsdag in een unieke omgeving beladen met geschiedenis. Je kan de taverne van de mijn huren en genieten van de faciliteiten en de grote binnenplaats. Verhuur alleen mogelijk buiten het seizoen, van oktober tot mei.

Souvenirwinkel

De souvenirwinkel zal jong en oud verrukken met aandoenlijke kleine souvenirs zoals vleermuisknuffels en talrijke leistenen creaties zoals een servies in leisteen. Een set van elegante, resistente en unieke borden en schalen, ter plaatse gemaakt.